julehilsen.JPG

Julehilsen fra konsulenten - En gæst ved bordet

  Årets julekalender synger på sidste vers, og nu er det snart rigtig jul. Derfor også en lille julehilsen herfra kontoret i Kolding og et stort ønske om en rigtig glædelig jul til alle.

   Når jeg skal se tilbage på 2018, sidder jeg egentlig bare tilbage med en rigtig god fornemmelse.

  Det har været sjovt, spændende, inspirerende! Og det har været fedt, at mærke al den KFUM og KFUK-energi, som har spredt sig i forbindelse med lejre, events og foreningsaktiviteter.

  Heller ikke i 2018, har jeg været i tvivl om, at vi kan noget helt særligt. Om end det kan være lidt svært præcist at sætte ord på nogle gange. Derfor benyttede jeg en dag muligheden for at få hjælp til det med at finde de rigtige ord.

  Over formiddagskaffen, spurgte jeg vores volontør i Kolding, Melissa om, hvad hun har oplevet som noget særligt i KFUM og KFUK i vores område. I de fire måneder, hun har været her, har hun været med til mange aktiviteter i Kolding, men også hjulpet en hel del med distriktsaktiviteter.

  Da jeg spørger, nævner hun først og fremmest, at vi kan noget særligt med at skabe fællesskab på tværs af generationer. ’Familieklub’ er noget helt nyt for Melissa, der kun er vant til aktiviteter målrettet børn og teenagere i hendes egen tyske YMCA. Hun mærker desuden det store sammenhold mellem generationer, når hun er med til aktiviteter, og ser hvordan teenagere, unge og voksne har det godt sammen og hilser på kryds og tværs, når de ser hinanden. Det er et godt fællesskab!

  En anden ting, der fylder for hende er ungdomsfællesskabet. I hendes egen YMCA, er der ingen unge-aktiviteter, hvor man bare mødes med det primære formål at være sammen, som det sker til unge-voksne eller unge events i distriktet. Det er godt med et sted, hvor man kan tale om det vigtige og have det sjovt sammen, påpeger hun. Til sidst er der det med humoren. Den er god, men også lidt sort nogle gange. Og der sker nogle skøre ting ind imellem. Melissa havde for eksempel aldrig forestillet sig, at hun skulle opleve en klubaften i KFUM og KFUK, hvor aftenens aktivitet var at slagte en høne.  Men sådan kan man jo opleve lidt forskelligt.

  Således hjalp Melissa mig lidt på vej, og jeg kan konkludere, at vi kan noget på tværs af generationer samt skabe aktiviteter for unge med plads til både det alvorlige, det sjove og det skøre. Og det er jo bare noget af det, vi kan…

  Det er dejligt at få sat ord på og indimellem er det heller ikke dumt, at der kommer én "udefra" og hjælper med det. Måske det kunne være en idé til jeres første møde eller aktivitet i 2019, for at blive skarpere på det særlige...

  Men først skal julen nydes.

  Med dette vil jeg sige en stor TAK for det gode samarbejde i året, der gik. Jeg glæder mig til endnu mere i det nye år.

  Rigtig glædelig jul og godt nytår.

  Konsulenthilsner, Henrik.